Kihlakuva  Maria 25v ja Edvart 26v.Otettu Tuholmassa v. 1905.

Pari muutti suomeen, avioitui ja sai kuusi lasta. Maria oli sotaorpo Suomen Karjalasta. Kulkeutui kasvattiperheen mukana pikkupiiaksi venäjän hoviin Pietariin. Sieltä perheen mukana Saksaan, sen ajan ylimystöperheen kylmäköksi. Sieltä Tukholmaan, jossa tapasi Suomalaisen 26 vuotiaan nuoren miehen Edrvardin  Rakastuivat ja menivät kihloihin. Muuttivat Suomen Turkuun, missä perustivat perheen v1910. Mies oli räätälimestari ja teki puvun myös suomen presitentti Svinhufvudille. Miehellä oli oma liike ja vaimo kasvatti lapsia kotona, niinkuin siihen aikaan oli tapana. Jossain vaiheessa he muiden mukana muuttivat nimensä suomen kieliseksi ja.."elivät onnelisena elämänsä loppuun.. "liki 80vuotiaiksi.                                                                                                                 

 

 Voi noita ihania vanhoja valokuvia!

Otetaanko nykyään enää tällaisia? Tässä kohteena 19vuotias , vaikka näyttää nykysilmin  aikuisemmalta. Ja mikä hattu!

Pidän hirveästi mustavalkoisista kuvista. Olen valokuva-alalla ikäni töitä tehnyt ja surin sitä että mustavalkokuvat hävisivät "katukuvasta". Mutta onneksi vain väliaikaisesti..nyt niitä taas näkee. Harmi vain että valokuvapaperin valmistajat alkoivat tekemään sellaista..multi..jotain-paperia  ;) monisävyistä,eli kaikki mustavalkoiset sävyt löytyy yhdeltä paperilta. Mielestäni kuvista sillä tulee "tunkkaisen" tuntuisia. Onhan se koti-laborantin kannalta hyvä ettei enää tarvitse ostaa montaa laatikkoa eri "vahvuisia "papereita, vaan pärjää yhdellä. Tekeeköhän joku vielä kuvia kotona?

Niin toi digikamera, se toi tullessaan paljon hyvää, jos huonoakin. Alussa tuntui siltä että valokuvan valmistajat "kuolee" kun ihmiset ottaa digikuvia ja katselee niitä tietokoneella. Niinhän vähän aikaa olikin mutta sitten kävi selväksi että kuva-albumi oli helpompi ottaa kainaloon kun tietokone, kannettavakin. Nyt ihmiset teettää enemmän kuvia ku aikoihin! Alussa labrat ei osannut tehdä hyviä, minusta jotkut teki ihan hirveitä kuvia. Mutta nyt on laatu ja hinta parantunut aivan mahtavasti. Hyvää,aivan loistavaa,näin valokuvahullun kannalta on se,että valokuvaharrastus on lisääntynyt! Sellaisetkin joilla oli filmi tyyliin "joulu-juhannus-joulu,12kuvaa"ostavat nyt digikameran ja opettelevat kuvaamaan. Eihän se mustavalkokuvan hurmaa voita! Ja mahtaako säilyäkään yhtä kauan muuttumattomana kuin tämä kuva, joka on vuodelta -34. Kuvassa on äitini.

Miten tästä nyt tällainen valokuva-vuodatus tuli?

Täässä kuitenkin toinenkin kuva...