P1010288.JPG Turun Linna 

8.7-07

rakennettu joskus 1200luvulla.  Tän ja paljo muuta Lupsus näki lauantain.

Tää o nyt jatkoo sil lauantaipäiväl, ko me tehtii vähä kästöit Lupsuksen kans. Kosk se siin jalois,eiku langois pyör, laitoin sen töihi.

P1010251.JPG P1010289.jpg

Emmäää oikeest ol näit tehny.          Kuonokoppa? Ei, ku sovitusnukke :)

Mitä näis tulee? Tuleels mul kaulahuivi?  Ei tul, näät sit.  Eiku kerroheti!  No aattelin tehd sen lampaan, ko en ossaa piirtää, ne o sen jalat.  Näi monta, emmäää osaa laskee, mut näit on enemmän ku mul?  Joo, katsos, teenki kaks lammast, piene ja vähä isomman.  Miks?  Noku ensimmäisest vartalos tul isompi ko oli aikonu.  Miks, eksä osanu?  En oikeestaa, ko en oo koskaan tehn mittää elukoit.  Niinku semmosii ku mä? Nii.  Lampaitakaa?  Ei, en oo tehny lampaitakaa.  Mist sä sit tiedät et nää jalat sopii sil?  Kyl ne varmaan. Teeksä sit toisest pienemmän? Jep.  Tekisit tytölampaan..!?  Miks?   Siit tulis mul kaveri!  No, eiks poikalampaast sit kaverii tulis?  Joo, mut...kyl sä tiedät...muute vaa.  No katotaa kumpi siit tulee.  Mist sen sit tietää kumpi?  No vaik..tukast. Jaa..no ala sit tekee, emmäää jaksa kokopäivää odottaa.  Ok, pomo. 

Mut sit me kuiteski lähettii sin satamaa, niit laivoi kattoo. Ei ne oo siel ko kerra illas, muullo se on aika aukee paik. Ensteks Lupsus näk tän linnan.

P1010275.JPG P1010286.JPG

Oo, olik se noin iso!      Me ollaaki iha vieres.  Asuuks siel joku?  Ei asu, mut siel on kirkko ja museo. Sin pääsee sisäl kattoo. Mennääks me?  Ei me nyt, se on kiin. Harmi. Mut jos sä teet sen tyttölampaan ja me aletaan tykätä toisistamme, ni voitasko me mennä siin kirkos naimisii?  :) mikäettei.  Mis ne laivat on, näytä?  Mein täytyy vähä oottaa, se ei oo viel tullu.

P1010283-1.JPG

Kato kummone auto. Mikä se on?  Se mainostaa kaikkii nähtävyyksii tääl Turuus. Sä varmaan tykkäisit tost Kylämäen kotiseutumuseos Siel on lampait, kyl iha oikeit ja kanoi ja muit. Mennää sinne?  En oikein usko et ehditää.  Jaa.,Kato laiva..! Kauheee ku ISO!  Nii on, eikä sitä saa kuvattuu täält kokonaa.

P1010285.JPG Kui pitkä se on? Paljonk sinne mahtuu autoja? Mikä..ai, se on Silja Europa Se on 202metrii pitkä. Kauheen pitkä. Sinne mahtuu 340 henkilöautoo ja 60 rekkaa. Kamalan painava, eiks se uppoo?  Ei se uppoo, siin on sellaset tankit, se kelluu.  Hei kato toine laiva. Onkse sama kokone. Tää on Isabella ja vähä pienempi.

P1010284.JPG Punane. Kummas sä oot ollu?  Molemmis, mut tykkään täst Vikingin punasest enemmän.  Määäki tykkään. Otak sä mut mukaa, ko taas meet.  Voisi kyl, mut sä oot sit jo koton. Miksei men heti? Kato kyl sinne pääsee, noiki menee.  Niil on lippu ja hyttipaikka, meil ei oo.  Nukutaa kannel, kyl lampaat tarkenee!  Joo, mut ihmiset ei.

P1010280.JPG P1010282.JPG

Nyt lähetää kotii, enneku alkaa sataa.   Kato linna näkyy tänneki!