Ne iki-ihanat "Äidin jouluporkkanat"

Teen näit sokeri-suolattuja porkkanoit vaan jouluks. Siksi nimi.

Img_9547.jpg Niinku näkyy, ei kovin kevyttä kasvisruokaa. Viipaloidut porkkanat keitetään ihan kypsiksi. Kaadetaan vesi pois.(kierrätä) Laitetaan runsaasti voita/käytän oivariinia, (riippuu porkkanoiden määrästä, tässä kolme rkl.) Saman verran  sekä suolaa että hienoa sokeria,,ehkä sokeria hieman enemmän. Sekoitetaan ja maistellaan. Kuuluu olla makeita ja "voisia". Lientä voi käyttää kastikkeena. Kuvassa valutin sitä  porkkanoiden päälle.

Img_9551.jpg Nämä porkkanat sekä ruskea paistikastike ovat kulkeneet mukanamme joulusta jouluun, jo vuosikymmeniä. Ohjeet ovat äidinäidin. Ensijouluna näitä tekee jo viides sukupolvi :D. Uunissa paistetut lanttukuutiot jäi pois, äidin lähdettyä, mutta ohje on tallella.