kalavale1.jpg

Kuva järvilomalta. Kyllä..muttei samalta järveltä! Huomaatteks miten samanlaissii nää Suomen järvet on, ainaki valokuvis, tällai "tavallisesti otettuna. Mun tuttu ol jossaa puula rannal ja hänel o iha samanlaissii pikkukala kuvii ko mul. Yks kala mies sanos et järvis o paljo tommossii aikas kesyi pikkukaloi, ne o jottaa salakoiot.     Taida ol meren fani ;)          

Toine kalavale:

888181.jpg

  lohifile5.JPG    

Juu, ei ol tost särjest toi lohifile ;) mut melkkes.    Jos mä ossaisi piirtää ni mul on yks kuva silmis mikä olis kiva saad talttee, ko ei mul iha ain ol  kamera   poskee teipattun ;)  Mä onkisi yhdest "kolost"  (siit o kuva edellises postaukses,) rannalt, ko siin ol semmone suvantokohta ja sit mul tartus jotta sin siimapäähä. Nyt se o isomp ko särki!  Tuu auttaa.. se ol paha paik onkii ko se onki olis pitän saad kiskastuu ylöspäin, jot siima kiristys ja koukku tarttuis lujemmin, mut ko siin ei ollu tilaa, ol puit edes.. mä heiti vavan maaha ja aloin kiskoo siimast.." Kato siel se on, kato iso ainaki kilo, mikä se on  taimen? ei sill on punaset evät,  nyt se on rannas tuo haavi ..voi ei ..äläny hypii  tuu rantaan sielt  perhana, no nii... " koho tarttus pensaasee ja siima löytys ja kala pääs irt. Mikähä se oli... no selvishä se sit ko olin sen niin tarkkaa nähny, säynävähä se ol, kertos kalamiehet. Kyl sitäki jotkut syö, vaik mul onki vieras. Kaik muut kalat olkki sit semmosii pienii särkii, viistoist senttisii, vei vaa madot. Kyl niit siel tul uimaa opetettuu, niit matoi, yks oppi jopa lentämääki, kosk puust sitä joutusi irrottelee. Mies ko nauro, sanoin et : ekssää nähny siin oksal istus lentokala!  

Mäoon kokopäivä taas haken jottaa..tälkerttaa sitä Huopanen lankaa,jota mul jossaa komeros pitäs ol. Jot vois kokeil ossaisko tehd tossui, sillee huovuttamal. Ei täss oo ko muutama päivä kokeiluun aikaa, enhä mä nyt kaikki lankoi ja puikoi ja koukui voi matkalkaa mukkaa ottaa.  :)

Edit 10.9klo 22.03  Nyt mä vast innostuin ! Löysin sen huopasen ja tein ne tossut! (ottaa muute peukalonpääl sen langan virkkuu)  Eiku Huopast ostaa ja joululahjaoiks tossui.:)

tossut3.jpg  tossut2.jpg

Kato Lupsus, näin näis nukutaan.        Mitä näil on tapahtunu?

tossut1.jpg  IMG_8282.JPG

Eka tossuni. Kiva ja nopee tehdä :)

Pieni tuunaus tossuun:  mul on viluset nilkat joten kudoin tossuihi varret. Ensin neulalla napinläpipistot ja niist silmukat. Vähä hankalaa aluks. Seuraaval kerral virkkaan heti korkeemmaks, sillee "reiskamaisesti" tiedättehä, ne reijo ja aino-tossut)Tai sit kudon varren valmiiks ja neulon kii. Nyn näyttää ko mul olis siniset sukat ja tossut. (toi harmaa 7veikka oli loppu)