Tuppisuuna kokokesän...

Mua o vähä häirin ko en ol viittin pal tän praatat, koko kesän aikan. Mut eikai se sit muit ol häirinkkää ;)) Kuvii vaa oon laittan. Tietty sitä välil tulee ns. blogiväsymyski, mut ko kuiteki tykkään tän jottaa laittaa.

Kesäkummitus?? Ei, vaa ostin kaalin,. Se ol kyl iha vihree?? liekö kypsäkää.. Mullol iha liaa pien kattil (4l) ja pit  kaali kokoaja käännel. Mut hyvi ne lehde siit irtos ja kypsyski.

Tein kääryleit. Niit tul 22kappalet. Pakko pistää osa pakkasee. Nymmä syön vuoroin keittoo ja vuoroin kääryleit, viiko, ainaki :)  Tää Ananas on Kotiväki langast ja tul aika pien.

Sit näin jossaa blogeis näit "sytykeruusui." Tääl Sivuis on lisää kuvii

 

Siit loppusilsast voi sit tehd noit syömmei. Liottaa vaa vuorokaude sitä silppuu vedes ja sit tehosekottimel tekkee siit vellii. Sit siilataa melkkest kaik vesi pois ja muotoillaa vaik piparimuoti sisäl siit ohut kakku. Taik jonku kauniimallise rasia kans, vähä paksumpi kakku. Sin pannaa kelmu alle ja sit kuivumaa. Se kyl kuivuu aika hitaast. Oon toho märkän tällän servettiruusun. Niit voi sit koristel valmiin, mitevaa. Soppii kortteihi ja esim ovikoristeeks. Jos löydä, ni laitan tän linkin mist sen idean sain. Siel mis meinasin noit ruusui enempi tehd, ei voi missää sulattaa sitä kynttilää, mihi noit ruusui olis tarkotus kastel. jot tiputtelin niittepääl punast kynttilää . Tämmöst tälkerttaa. Vaik tais täst taas tul enenp sellane "helppo" kuva-postaus ;).