Taas kerran kaupunkilainen toteaa, et kyll Suomen kesä on kaunis...

Kuulostaa kuluneelta lauseelta, mut aina se kuitenkin sykähyttää..Tultiin eilen tän Kangasniemen kauniille leirintäalueelle. Hellettä ol, 28astetta ja mökki ol ku sauna..olis  jääkaapin kylkeen voinu löylyt heittää ;DD  En sentää heittän, oltiinha just oltu neljättä tuntia liikkuvas saunas.

Tää voi kuulostaa marinalt, mut ei ol.. Pitäähän sitä kesäl lämmint ol.. Nautin joka kilometrist ko tän ajettii...(selkäki ol iha iisist, buranan voimil viel, mut kuiteki.) Tultii semmosii pikkuteit, Lammi ja Asikkalan kaut, ei ollu ruuhkaa.

Ollaa ain Tuulloksel pysähdytty  kaffeel, puoles välis ko on. Nii nytki, mut.... se kahvila ol lopettanu. Sitä se on ko noi isot asemat syö kaik pikku huoltarit.. Siin ol paikallinen mansikamyyjä, semmonen hymyilevä mies ja sanos jot viimekesän lopet. Ei hänelkää ollu enää mansikoit, eikä me sit perunoitkaa ostettu, ko niit ei voi matkal napostel ;D Mä kyl piän perunoist, mut en raakan ;D
Hyttyssii ol alkuillas parvikaupal, kunnes alko tuulee, eikä ne sit enää pysähtyn täs kohtaa..;D  Onneks kuiteki oli ostan semmose hyttysharson, jonka ekatöiksein asensin nastoil toho oviaukkoo.

Sit kävi nii, ko tyypillisest ain käy. Mies esettus kuistil lukee lehtee ja mää puri kassit ja laito möki kuntoo ja sit aloin paistaa foffeleit ;DD  Mullol kaks taikinaa, miehel pussis valmistaikin ja mul ko ei sit maitoo, ni oli laittan jauhot ja muut pussii omii lättyi varte. Mul ol just miehe viimeset foffelit pannus ja sekoti kiirust omaani vissyjoukkoo, ko alo ihmettelee kui pannu ol nii hiljaa. Se o semmonen kakspuoline grilli, mis voi levyi vaihtamal tehd voileipii, foffeleit taik grillat vaik piffei. 

  

Se viimene foffel ei paistun lainkaa..?? No, tiettyki, toine vastus ol palan.. Ei siit sit mittää tullu. En saannu yhtää lättyy itellein paistettuu..Täytyy ny maanantain otaa selvil kannattaaks vastust vaihtaa, vai ostanko uude.  Tääl on keittiö ja siel näkys oleva paistipannuki, paistan illal sit siel loput.  Laito sen mun taikina pulloo ja jääkaappii.

Nyy ollaa menos toril ja sielt miehe sukulaissii tapaamaa. Illal  sit mennää ton nuotiol taik kodal makkarapaistoo.

Sit voiki taas vähä valvooki, kesäyös. Eile oli nii poikki jot mentii maate jo yhelttoist.. mää en muist kuimont vuot... siit on ko enne puolyht maate oon men ;D

Ny on käyty miehe vanhempie haudal ja sukulaissii tapaamas...... eiku lätyi paistaa...;D  Kattokaa muute mikä kuusi.... 

Siit lätypaistost sit vast show tul. Kokkeili kolmee levyy ja kaht paistipannuu mut läty vaa vähä pihis, eikä ruskistun lainkaa. Koko aja ko perunat ol kiehumas, yriti saad lättyi ruskeiks. En tied olko pannus, levyis, taikinas vaiko mus...vika, mut kaik men roskii. Tuski semmosii öljysii raakoi kasoi olis "Afrika nälkää näkevätkää" huolin. ..kerro huome aamul lissää, ny men maate  kello o yks...   edit aamul:

 .

Muutaki "päiväpiristyst" sattuu ko vieraas köökis huushollaa... Täs kauniis kattilas ko perunoit keiti, se kest tunni...ooti ens jot alko kiehuu ja sit laito kanne raollee ja lämmö nelosel, jot kait se siin...ja mentii kattelee tota hienoo kotaa mikä tääl on. On muistaaksen 17metrii korkee. Ko vartipääst tultii takas , ol levy iha"kuol" Taitaa ol niipal käytetty jot ei ol enää tehoo. Pisti sen kutosel ja kanne kii, sit istuttii siin visust ja ootettii...;D


Tää on Kangasniemen tori, järvelt päi.