P1040798-001-normal.jpg


Meil ol toi syksy ja loppuvuosi nii täyttee buukat jot huh heijaa..

Mut kivaa se vaa ol.

Blogiin%20tam-normal.jpg


Sit ollaa hurahdettu Skippoo. Se näyttää kyl iha lastepelilt ja ehkä onki, mut hyvi se tuntuu luonaavaa näin ikäimmeisiltkii. Marjapussin" kans sitä vuorotellaa. Olla nii mont vuot tota marjapussii jo pelat, jot se menee jo "lonkalta"mut skippos täytyy vähä höristel noit hoksottimii ja siin pittää  pysytel hereil kans. :D

Tos kuvas on toine hauska peli "Timpuri" taik "Huojuva torni" mil nimel se nykyää kulkee. Meit on mukava 6-8 henge peliporukka ja kokkonutaa mis milloki.

Kokkeilkaa näit vanhoi pelei, niiku Trivial Pusuittiiki. Vaik siin versios mikä mullo, on semmossii kysymyksii joisti ainaska nuoret ei tied hölöse pöllääyst. :D Sit niitte uusie kans o sit päivasto. Niiku esmerkiks, kuka o pääosas jossaa "eritäiupeis" taik joku semmone tv-sarja. Oon mä semmose kyl nähny, mutten mää niitte nimii muist :D

******************************************

P1050009-normal.jpgP1050008-normal.jpg

Käytii tutustumas Siljan uudehkoo laivaa kans, ko kakkukaffeet lupasiva. "Baltic Princess" tulee tähä Turu ja Tukholma linjal. Mukava näkkönen laiva.

Ootteks jo käyn siin uudes laivas.? No ehkä tää tuntuu hullulta muist ko tukulaisist, mut meinko on täältä nii helppo pääst risteilyl, ollaa vähä pihal, ko ne vei meiltä sen Isabellan..:D siel ko käytiin ainaki  kerra, jossei kaksikin kuussa. Ny se seilaa jonkiaikaa aamuvuorot ja iltaisin lähtee se "Greisi". Meil o liput uutee helmikuun alus.

Saas nähdä tottuuks siihen,tulee se varmasti vähä kalliimmaks, täytyyhä jonku maksaakin se laiva :D

P1040589-001-normal.jpg

Täs mennelviikol pist Viikingi tiedotuspäällikkö backman pahan...lait pikkasen mollate  "meit tavallisii " matkaajii. Haukku köyhäksi ja juopoiksi...?.

"Miksi tulla sinne (Viking Gracelle) jos on vähä rahaa sillo ollaa väärällä laivallä" Suoraa Ilta-sanomist lainate. Ei mikkää hyvä mainos.

Vähä pitäs tontason tiedottajan aatel millasii sammakoit suustaan laskee. Olkoonki" lööppi lehdes," mut silti.
Kyl mun kokemukse mukkaa suurin osa eläkeläisistä ,ei ol mittä kroisoksii...
Tietty niitki, mut ei hän niit tarkoittanut.

P1040847-normal.jpg     P1210803-001-normal.jpg

Emmä itteeni mitenkään juoppon pid, vaik laival muutama pauku ostanki . Eikös sin men juhlimaan?? Mikä tarkoittaa jot tanssitaa, syödään ja juodaa...ja enenkaikkee nautitaan yhdessäolosta ystävien kans, isollakin porukal. Pois kodin huolist ja arest. Useimmiten sillo ei ol "köyhii, eik kipeit"  ja kyl baarist juomiiki ostetaa, kuha vauhtiin päästää, hytis otetuista "pohjist.

Ne rupea tarkastelee kassei laivaa tullessa? Millähän oikeudel? No, sanovat kyl jot vaa perjantaisi, mut silti.
No tokiha on hyvä jos nuorison meluista hyttijuopottelua yritetään hillitä, mut ihmettelen vaa, kuka tuo kallist viinaa maist laivaan?
Muistelisin jot sillo " vanhaa hyvää aikaa" ol laivas paukut huomattavasti halvempia ku maissa, ravintolois. Ei enää tul samallail laivaravintolaa tanssimaa ja paukkui ottamaa ko ennevanhaa. Ne o nykyää jopa kalliinpii ko mais.

Ollaa kyl aika uskollisii oltu tol Viikingil, mut sas ny nähd kui käy ko toho uutee "Greisii" ei taid tämmöne tavalline eläkeläine lainkka uskaltta men. Varsinki viel jos viinii maistaa.

Vaik "Greisi" mainostaa et on loppuunmyyty, eikä tarvii enää esim. eläkeläisii arkisin kansoittamaa muuten tyhjänä kulkevaa laivaa, ni en pidä laivaa täyteen buukattuna jos siel on vaa tuhat matkustajaa!? Kuten oli ku sin tul potkurivika Tukholman pääs.

Niinpä: "on muita laivoja joille pääsee alennuksella ja joilta saa ostaa viinaa" sanoo backman.